Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

de Oana in Piine, 11 Ian 2018 | 6688 vizualizari

 

Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda. Iar acum o poti face pe cea mai buna chiar la tine in bucatarie, dand diminetilor o aroma mai placuta. Painea integrala de casa umpluta cu masline si branza, cu coaja crocanta si pufoasa in interior, este usor de facut si se potriveste perfect pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte batut!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 220 ml apa calduta
  • 150 ml lapte batut
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1,5 lingurita sare
  • 1,5 lingurita zahar
  • 500 g faina de grau integrala
  • 100 g faina de grau tip 650
  • 20 gr drojdie proaspata

Umplutura:

  • 100 gr rondele de masline negre
  • 200 gr telemea maturata
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 fire de ceapa verde
  • putin piper proaspat rasnit
  • 1 ou
  • 1 lingurita oregano uscat

In plus:

  • 1 ou pentru uns
  • 2 linguri mix de seminte pentru presarat deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza:

Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o in castronul cu faina alba amestecata cu cea integrala. Las-o sa se odihneasca 10 minute, apoi adauga uleiul si sarea.

Pune restul de apa calduta si laptele batut, putin cate putin si framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si este elastic. Daca mai este nevoie, poti sa mai presari deasupra putina faina. Lasa aluatul sa creasca, acoperit cu un prosop si pune-l intr-un loc cald.

Intre timp, pregateste umplutura: da pe razatoarea cu ochiuri mici telemeaua si cascavalul. Adauga rondelele de masline si ceapa verde taiata marunt. Pune putin piper, oregano uscat si oul batut, apoi amesteca bine compozitia. Cand aluatul a crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde doua foi dreptunghiulare cam de 1 cm grosime si pune deasupra compozitia de branza. Ruleaza apoi pe lungime cele doua foi si rasuceste-le intre ele.

Pune painea intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt, acoper-o din nou cu un prosop si mai lasa-o sa creasca jumatate de ora. 

La final, unge painea cu oul batut si presara deasupra mixul de seminte. Pune in cuptor un vas cu apa si seteaza-l la 200 de grade C. Aburul format in cuptor va face coaja painii crocanta! Cand a atins temperatura dorita, pune painea in cuptor si las-o 25-30 de minute, pana devine aurie.

Scoate-o apoi pe un grilaj si las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pâine georgiană cu brânză